B som i Bäst. .

Kom åt den rackarns publicera knappen lite väl tidigt.. Det jag skulle säga var att undertiden vi var ute och hade det trevligt så sov E gott inne på sitt alldeles egna rum. Helt smärtfritt utan bekymmer! Förrutom mat vid 02 så sov han precis lika bra som vanligt. Suuper!




B som i Bäst!

Skönaste kvällen på länge igår! Middag med dom bästa grannarna, kubb spel, kalvgluttning toppat med en cykeltur och sedan grillning!

natt har min stora bäbis invigt sitt nya rum!

Lill-lördag

Stänger inne alla dammråttor som virvlar omkring inne på golvet och kraschlandar i solstolen istället. Inte fel säger jag bara!! Jag inbillar mig att varje dag med sol kan vara den sista på läänge så jag bara måste vara ute och njuta. :)

Rabarbern växer så det knakar och i morgon ska jag ta in och förbereda inför lite safttilverkning! Kanske blir en liten paj också..

Ryggen blir bättre och bättre men spökar till ordentligt emellanåt. Jag måste också erkänna att det gått fantastiskt bra att vara hemma bägge två. Trots att jag känner mig som en tjatmoster som ber om hjälp heela tiden har bästa A stått ut med det. Har provat lite smått att flytta Edvin från punkt A till B och har funkat hyffsat sålänge han inte gör några plötsliga rörelser. Plocka upp honom från golvet fixar jag inte så det verkar som jag måste hålla gubben hemma iaf en vecka till.



Ny ska jag återgå till mitt nya vardagsmåste - njuuuta! ♥

Blogglust

Det här med blogglust försvann med värmen tror jag..

Vaknade i morse av en liten kille som låg och pratade, då hade han snott sig på mage och låg och tittade ut mellan spjälorna på sängen, gullrumpa! Han ligger mer på mage nu för tiden och har börjat visa intresse för att ta sig framåt nu, jag som hela tiden trott att han skulle hoppa över krypstadiet har nu ändrat mig :) Några veckor till så har han nog kommit på grejen. :)




Torsdag

Nu har vi blivit med kökssoffa!! Så härligt. Nu måste jag bara bestämma mig om vi ska måla den eller om den ska få vara trä ren.. Är lite kluven, lutar mot trä ren för stunden faktiskt. Kanske lite lasering.. Får klura på den saken. :) Sitter just nu ute i bjännsjö, solen skiner och vattnet kluckar sådär behagligt. Livet är utan tvekan braa nu! Om man bortser från den trasiga ryggen förstås, men det blir bättre och bättre så snart är jag tillbaka på riktigt. :) Då ska jag dra igång projekt gästrum!

Äntligen

Nu är vi på g! Ett steg närmare eget rum för Edvins del :)




Hemväg

Vi har just passerat Sundsvall påväg norrut. Har haft en härlig långhelg nere i uppsala. Konstigt nog även fast två dagar spenderades i köpcentrum så har det blivit lite shopping. Såklart har lilleman fått lite sommarkläder men den shoppingen har världens bästa svärmor stått för. :) Försökte titta åt mig själv också men eftersom ryggen inte varit samarbetsvillig så la jag ner det ganska så snabbt..

Hela familjen stenmark var igår kvälls och såg the boss på friends arena, dom kom hem mitt i natten nöjda och belåtna :)

Ny vecka, förmodligen åker vi nog ut till stugan och chillar. Är ju detsamma var man är, tror också att jag har lättare att låta bli att göra saker då vi inte är hemma. Snacka om att måsta jobba på sig själv!!



Nu fick vi tillfälle att testa gunga för första gången, 10/10 sa Edvin!! :)

Uppsala

Tänkte bara tala om att vi har det nice!!



Upp och hoppa!

Herregud, klockan är halv tio och jag och Turbo ligger kvar i sängen. Edvin och Alex är i stan för att tömma släpvagnen så jag hittar ingen anledning att kliva upp. Ja menar, vad ska jag göra?

Igår var vi på återbesök med Turbo, han kändes igenom och röntgades. Det opererade benet såg kalas fint ut så nu var det bara köra på! Däremot blir det att gå upp en växel och träna upp styrkan i h.b ännu mer. Cavaletti, vattenträning och balans lyder träningsschemat.

Nää, kliva upp och se om man kan åstadkomma något av värde kanske? Får finbesök av Amanda med familj idag. :)


Sånt här får man göra när man är med pappa!! Provköra traktor på Barnens Hus. :)

Ursäkta..

..det senaste inlägget. Skrev från datorn och av någon anlwdning verkar den inte tyckt om min styckeindelning!!

Hoppas ni gillar den här designen bättre, tyckte den förra var så svår läst upptäckte jag. När man går via appen ser man ju inte sånt..

Känslor

Det är en miljon känslor som bubblar i mig. Igår var en rätt tung dag, det började vid 15 tiden då jag mådde lite illa. Det eskalerade och resulterade med att jag hängde över toastolen just efter lillkillen krupit till kojs. Trots att jag bara ätit en Citodon vid 6 tiden och en vid 14 tiden (istället för rekommenderade 2 tabletter 4ggr om dan) så kopplar jag ihop det extrema illamåendet med tabletten. Idag har jag klarat mig på 1 alvedon vid 8 tiden och en vid 13, rätt sjukt egentligen. Jag mår ändå rätt bra måste jag säga, jag har inte överdrivet ont. Bara när jag ska lägga mig ner, eller sätta mig upp. Har inte hittat någon bra teknik för det än. Och när jag ska lyfta och bära, böja mig ner. Känner mig som Agda 93. Så efter omständigheterna mår jag ändå rätt bra fysiskt. Däremot kämpar jag mest hela tiden med alla känslor kring att jag inte kan vara en den mamman jag vill vara. Jag känner avundsjuka när Alex lyfter Edvin i taket och han bubblar av skratt. Jag fiick bita mig i tungan för att inte gråta när jag bad min pappa komma och lyfta upp Edvin från sängen. Eller när min mamma instinktivt lyfter upp honom från matstolen för ett blöjbyte. Det går inte beskriva hur jobbigt det är. Samtidigt som jag såklart är så gaalet tacksam och glad över all hjälp vi får. Min mamma och pappa har varit här hela långa helgen och hjälpt till med allt från barnpassning till krattning av gården, matlagning, dammsugning etc.. Jag hade bara velat vara en del utav det. Inte en åskådare som sitter på arslet och inte ens kan lyfta sin son från punkt A till B. Jag hoppas verkligen att det här blir bra, fort som tusan.

Plötsligt händer det

När man håller på med levande djur som har en egen vilja dår man räkna med att det ibland händer olyckor. Jag har under mina typ 20 år i hästvärlden varit otroligt förskonad ifrån alla typer av olyckor.

För ungefär 10 år sedan så var jag påväg till fots mot atg kliniken med en
unghingst, vi var lite sena så jag försökte promenera så fort det gick. Plötsligt stannar hästen, jag vänder mig om och pang så låg jag på backen utan att fatta nånting. En framhov träffade precis ovanför högra ögonbrynet, några millimeter från tinningen. Jag hade turen att hästen var oskodd och klarade mig med några stygn.

Jag hade sett fram emot ridturen extra mycketbi torsdags då Matilda skulle med och rida. Hon på OP och jag på Nicett vars ägare är bortrest.

Påväg hem så bockar Nicett nånting så mkt hemskt att jag flyger av, gör en kullebytta och landar med all kraft på ländryggen och rumpan. Matilda tråcklar sig av OP och ramlar omkull hon med. Hästarna drog hemåt i full galopp medans jag försökte hämta andan och Matilda ta sig upp på benen. Upp på benen tog vi oss, Matilda med lite ont i knät och jag med lite ont i ryggen.

En snäll granne kom med ilfart i sin bil efter att han sett hästarna skena förbi skjutsade upp oss till stallet och där stod hästarna och väntade.

Efter att ha gjort klart alla måsten i stallet resonerade jag och A om vi skulle åka upp på sjukan för att få mig en sjukskrivning, gissningsvis skulle jag ha svårt att ta mig upp ur sängen på fredagen och dessutom lyfta Edvin och roa honom med allt vad det innebär.

Sagt och gjort, sjukan blev det!

Väl där hostade jag upp lite blod, lite otäckt började jag tycka att det var. Efter att jag lämnat blod till alla prover och urinprov visade det sig också att jag hade blod i urinet. 6 timmar senare, ett ultraljud av alla inre organ, en skikt röntgen och en massa klämmande och kännande visade det sig att jag fått frakturer på 3 st transversalutskott som sitter på andra, tredje och fjärde ländkotan. Det är där stora ryggmuskeln fäster.

Sjukskriven 4 veckor, ortopeden gissar att jag kommer få ondare och ondare för varje dag fram tills på onsdag ungefär, sen kommer det trappas ned. Räkna med smärta minst 3 månader lyder domen just nu.

Summa kardemumma; smärtan är överkomlig som den är idag, men att inte kunna lyfta upp och busa med sin egen son, det gör ont!!!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!