Fjällen

Idag har Hemavan bjudit på fantastiskt väder och vilken dag vi haft. Ätit lunch med mamma på centrum huset, fika hos Erika o Kenneth, middag hos oss och nu dundrade det in ett helt gäng som var sällskapssjuka.

I vanliga fall har jag nog blivit glad och tyckt det var roligt men med småbarn och en hund som kryper ur skinnet så fort det är någon i dörren är jag inte lika entusiastisk. Tror det är närmare 15 pers på nedervåningen . Är dessutom galet trött, skyller på fjällsluften, men får väl göra ett försök att vara lite social ändå. Dags att natta lilleman!

Bjuder på en bild från imorse, ser inte helt fel ut att vakna till va? :)





Det var den..

..julen det! En magisk dag med härliga släkten! Vi måste varit super snälla i år med tänke på alla fina julklappar vi fått. Edvin har varit på strålande humör, och det förstår jag med tanke på alla fina klappar. :)
Igår var jag totalt däckad med 39 graders feber, fick ställa in ridturen som jag sett så mycket fram emot. Men lite vila verkat gjort susen för idag är jag mkt piggare! :)

Just nu sitter vi i bilen hela familjen plus Niklas påväg till fjällen. Vi har lånat svärmors lilla golf, vi har sån sjuk obalans i vår. Vi måste tappat nån balansvikt och är inte lättast att få det åtgärdat såhär på mellandagarna.



Tror min kära son lagt en kaka i blöjan nu också - en efterlängtad sådan! Var typ 9 dagar sedan sist..
Blir nog frasses i Lycksele då. :)

God fortsättning! :)

God jul!

God Jul till alla mina vänner! Så himla typiskt att jag blivit sjuk, hade inte klagat om det inte vore för den förbaskade febern. Jag som varit så laddad inför julen i år (iallafall sista veckan). Ska i vilket fall som helst bli så roligt med Edvin första jul! Kamerorna är laddade, paketen inslagna och julafton är här. Ha en underbar dag!

Kommentarer

Jag har just konstaterat att det är jätte tråkigt att det aldrig är någon som kommenterar.. MEN, det verkar ju inte gå att kommentera!! Haha, så kasst. Det måste jag ju självklart ordna! :)

Häst är bäst!

Igår var jag till stallet och red ett ordentligt dressyrpass på OP. Även om han låg på som en igel så var det en sån härlig känsla när han börjar pusta och frusta och arbeta med både rygg och bakben. Han tyckte nog jag var lite jobbig som tvingade honom samlad galopp och dessutom förvänd emellanåt. Jag hoppas verkligen vi hinner med några till tävlingar fram mot våren innan Emma bestämmer sig för att sälja.


Hade visst bara en gammal bild från i somras. Dessutom fel håll såklart..

Idag blir det full rulle! Edvin verkar hittat tillbaka till sina gamla sovrutiner (det tackar vi gudarna för efter två i princip sömnlösa nätter). Hostan verkar släppt greppet fortare än jag vågat hoppas på! Vid 10 ska vi ta sista twinrix sprutan, sen tänkte vi ta en lunch tillsammans jag och A. Sen åker jag och Edvin vidare till jobbet för att julfika. Får se om jag hinner med dom sista julklapparna också eller om jag fixar dom imorgon.

Ha en super bra dag allihopa! Det ska jag ha. :)

Sjuk

Då var den första förkylningen här. Det gör så ont i mammahjärtat att se hur han kämpar med den jobbiga hostan. Han har ätit i princip hela natten och hela dagen, det är det enda som lindrar hostan någorlunda! Jag hoppas att den är kortvarig så min lilla prins får piggna på sig inför den kommande julhelgen och fjällenresan. Är så jobbigt att se honom hängig, fast peppar peppar så har han ingen feber iallafall och mellan hostningarna så skrattar han och är glad. Det betyder att det kan bli värre och jag är tacksam sålänge det stannar på den här nivån. Nu håller vi tummarna att han får bli frisk illa kvickt!




Bilder

 
Sitter och håller på att föra över lite bilder från kameran till externa hårddisken, har svårt att fatta vad tiden går.
 
 
Den här bilden är tagen på morgonen efter att vattnet gått, här håller vi alltså på att packa oss iordning för att åka in på förlossningen. :)
 
 
Här ligger vi och väntar på besked om vi ska åka hem
 
eller stanna kvar... Är det förresten någon som skulle vilja höra min förlossningsberättelse? Isf kan jag sätta mig och komponera ihop den. :)
 
 
 
 
Det går så fooort! Han växer verkligen så det knakar!!!
 

Bumbostolen!

Den högt lovordade stolen.. Vad tycker då jag? Jag tycker att den är lite otäck, han sitter stadigt i den men får för mig att det blir en enorm belastning på ryggen. Han har ju inte styrkan att sitta själv än, så med bumbo stolen tycker jag det känns som han tvingas använda muskler som inte är färdig utvecklade och starka nog.. Sätter honom mycket hellre i babysittern eller i hans vanliga matstol faktiskt.. Men det är ju vad jag tycker! Någon annan med erfarenhet?




Måndag

Härlig start på veckan!!




Vi har idag julhandlat lite tillsammans med Susanna och Thor, våra BB kompisar. :) Är så glad att jag fick dela rum och stifta bekantskap med just henne! Vi åt lunch på costas och gjorde lite ärenden. Jag hämtade ut mina recept på apoteket - 550kr!!! Nu hoppas jag bli kvitt mitt handbekymmer! Hursom, har haft en supermysig dag.

Den avslutades med fin besök av kusin Magdalena som hjälpt mig slå in lite julklappar och fixa fot- och handavtryck på Edvin.

Bra start på veckan helt enkelt!

Just nu är vi inne på sista refrängen innan läggdags!










Dop

Sitter här i soffan med ett leende på läpparna, vilken dag det varit! Den blev så mycket finare än jag någonsin kunnat föreställa mig! Har trillat några tårar och jag kan inte annat än glädjas åt vilken fantastisk och underbar familj vi är omgiven av! Total lycka är känslan just nu.





Två jättedåliga bilder taget med mobil på kameraskärmen, ni får nöja er med det så länge! :)



Fredagspyssel!

Bara räkorna och citronen som återstår att lägga dit, sen är dom klara!! :) Riktigt nöjd med resultatet. Återstår att se om dom smakar lika bra som jag föreställt mig. :) Längtar tills man får hugga in... Mmm! :)



Imorgon står alltså DOP på schemat. Nervös som ... kan man lugnt säga.. Djupa andetag så ska det nog gå fint.. Trevlig helg på er! :)


4 månader

Helt galet vad tiden går! Idag är Edvin 4 månader, vilket innebär att han får börja smaka lite vanlig mat. Känner mig helt vilse och det är nog dags att sätta sig in i vad man kan ge och när man ska ge osv! Ni som har större barn, när började ni med smakportioner och vad gav ni?


Lucia

Här kommer en Lucia hälsning från oss! Vi missade ju skicka in till tidningen och blev inspirerad när jag satt och tittade igenom den idag. Man tager vad man haver och en röd Rekab mössa fungerade finfint!







Skit app som inte kan vända på bilderna !!! Ni får vrida huvudet helt enkelt ;)

"Som hund och katt... "

...fast inte riktigt!

Sitter på bron ute i stöcksjö och skrattar för mig själv. Turbo och Wilma-katt springer runt som dårar och turas om att jaga varandra. Turbo är mest leksugen medans Wilma försöker tala om för honom att hon vill vara ifred..








Helgen!

Vilken härlig helg vi haft!

I fredags så jobbade Alexander bara fram till 14, vi hade nämligen bestämt tid med besiktningsmannen för att gå igenom protokollet i stöcksjö. Det gick finnemang och man längtar ju inte direkt mindre tills det är dags att flytta in!!

Sen fick vi fin främmande av Robin, Amanda och Arvid. Vi beställde pizza och hade det allmänt mysigt!! Edvin och Arvid snackade lite men tror det dröjer lite till innan dom kan kommunicera ordentligt! ;)

På lördagen gick vi på marknaden på gammlia med Jonas och Matilda, supermysigt!! Edvin fick ett par riktiga skinnhandskar med ullstoppning så han inte ska behöva frysa :) Tyvärr blrv drt matdsgs för lilleman så souvasen fick vi passa denna gång, blev lunch på max istället.



På kvällen var vi bjudna på glöggparty hos Hasse o Carro! En jättetrevlig kväll med massor av god mat!! Grabbarna rockade på till Eddie Meduza och hade garage party medans vi brudar snackade strunt i soffan. Ett parti killarna mot tjejerna hann vi med också! Kändes nästan som man var barnlös, Edvin sov mest hela kvällen och skötte sig superbra trots stundvis hög volym - vi var ju på fest! Klockan var halv 3 när vi kom hem och Edvin märkte knappt när vi lyfte honom mellan säng-bilstol-säng. Jätte skönt att det gick så bra!

På söndagen lämnade vi pappan hemma (han klagade på ont i huvudet?) , hade stallmöte på eftermiddagen och mammas kör hade julshow på kvällen. Även där skötte sig lilleman super! Är så himla skönt att han är så trygg trots stök och hög volym runt om. Han ska iaf få ett par peltorkåpor i julklapp!



Här är en nöjd kille i sin nya stol!


Turbo



Just nu lever han verkligen upp till sitt namn!



Är bara ett vitt streck som springer omkring, nyduschad är vad han är! :)

Trött!!

Puh, nu är dagen äntligen över! Okej nu överdriver jag lite.. Dagen har gått bra bortsett från att E varit lite gnällig, tror det kan ha något samband med risgrynsgröten och mjölken jag drack igår.. Jaja, lätt att vara efterklok! Blev lite småkaos då det blev en sen middag för oss, satte oss till bords 17.45, självklart dyker då Erika och Kenneth upp, kort där efter hela familjen stenmark och ja, cirkusen var igång då E börjar skrika också av all uppståndelse.. Mamma som man är skulle jag då försöka multitaska dvs äta själv, trösta E, koka kaffe och plocka fram fikat. Vad händer? Självklart kokar jag över kaffet.... Men sen satt jag pall i soffan! Fått många användbara presenter, mycket pengar! (Som kommer användas till husinredning garanterat!) Så i det stora hela en bra dag! Nu grusar mina ögon snart igen! Måste ju orka upp till julkalendern ju! Natti! :)



Bjuder på en bild på dreggelnissen!

Glömde förresten, min bror har återupplivat datorn (haalelulja!!) så nu kanske jag kan lyckas fixa bort den där rackarns trasmattan någon dag! haha :)

Födelsedag

Det här med att fylla år.. Ett nödvändigt ont! I år känns det extra jobbigt att fylla år, alla dessa förberedelser. Om jag bara kunde ge tusan i att stressa upp mig så grymt! Idag fick jag för mig att jag hade för lite fika att bjuda på - haallå, som att inte mockarutor, lusselängder, chokladbollar, pepparkakor och två sorters tårtor räcker! Har yrat runt fram tills nu och städat toan, vikt tvätt, dammtorkat, dammsugit gah!! Till slut blev jag så less på mig själv att jag satte mig på toalocket och suckade. Ge upp Emelie!! Ingen bryr sig om det svävar förbi en liten dammråtta eller om det är två prickar tandkrämsstänk på spegeln.. Är ju för tusan bara känt folk som kommer! Vet inte varför jag håller på på det här viset.. Men jag tog ett snack med djävulen på axeln och gick och la mig!

Stora killen!

Galet vad tiden går fort! Snart är lilleman 4 månader.. Igår fick han inviga sin mat stol ordentligt;



Läste lite bok och var allmänt nöjd!



En stund iallafall! ;) Tålamodet är väl inte det bästa, vet inte vem han brås på där? (pappa kanske?!)

Har lagt märke till att han har en liten liten tendens till platt bakhuvud.. Inte bra! From nu blir det mycket mage och sova på sida, ska också hämta en bumbostol idag som han kan sitta i och pjöllra på istället för att ligga på rygg. Om han nu gillar den dvs! :)

Lördagsmys!



Haft en supermysig dag med mina killar! Julklappsshopping, lunch på bishop, god middag och nu världens myskille som sussar gott vid min sida.. <3

Payback?

Jag som skrytit upp min unge till skyarna "han är så oroligt snäll och sover 22-07" fick inatt känna hur det är att vara vaken! 00.23 var sista gången jag kollade på klockan, då hade jag provat i 2 timmar med att försöka få honom att sova, men när jag kallar honom skitunge och han kontrar med att tokskratta så vet ni på vilken nivå det var! Han var på strålande humör med 0 planer på av sova! Det var tjut, stoj och skratt och en massa surr! Jätte mysigt! Dock vid fel tid på dygnet. När han dessutom börjar gorma och prata vid 4 imorse ville jag typ sjunka genom jorden. Snacka om att man blivit bortskämd! Skäms på dig Emelie. En bajsblöja senare (som jag lyckades övertala A att byta) och lite mat på det så trodde jag vi skulle få somna om.. Jo tjena, E var jättevaken och pratsugen! Strax efter 6 somnade han om igen! Är en trött mamma idag. :) Men vad sjutton.. Vad gnäller jag för? Har världens goaste unge, han var ju bara pratsugen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!