Lång dag!

Började med läkarbesök för lilla Edvin, vilket gick hur bra som helst! Min guldgosse klarade alla tester ua! Så skönt. :) Att det dessutom gick kanon med sprutorna gjorde inte saken sämre. Lite grin vid sticken men var bortglömt fortare än jag hann blinka! En riktig liten charmör är vad han är, go och glad!

Med Turbo gick det desto sämre, eller som väntat kanske man ska säga. Patella luxeration på båda bakbenen - på svenska - knäskålen hoppar ur läge ibland. Tur i oturen att det inte blivit några pålagringar vilket underlättar vid operation. Typiskt är bara att Umeås veterinärstationer är v ä r d e l ö s a!! Närmaste station som har kompetens för att utföra operationen är Luleå.. På måndag ska jag ringa ner till Stockholm och boka tid där istället. Där har vi ju boende så känns bättre att åka dit. Min älskade lilla vovve, skulle åka till månen och tillbaka för min Turbo!! <3

vaccination

Idag är det dags för 5 1/2 månaders sprutan för lilleman. Jag hoppas han klarar sig från feber denna gång.

Sen ska vi till veterinären med lilla Turbo. Håll tummarna för oss att det går bra! <3

Kitchen



Älskar mitt kök! Nästa vecka blir taket vitt och boaseringen lika så! Längtar! :)

Smakprov

Här kommer ett smakprov från sovrummet!

Som sagt, saknas bara sänglampor och gardiner! :) Och en sänggavel såklart. Men kan inte bestämma mig om jag vill ha en vit hård eller en mjuk i tyg. Hjälp mottages gärna!

Sjuk

Förlåt för den dåliga uppdateringen, har varit/är totalt orkeslös. Febern har hittat hit och känns som jag svalt ett garnnystan.

Sovrummet är nu färdig tapetserat och nu saknas bara sänglampor och gardiner. Bild kommer jag lovar! Har bara glömt fota. :) I övrigt går det rätt segt. Finns en hel del lådor och säckar kvar men med 38,5 i temp finns inte så mycket energi. Imorgon ska dom sista förberedelserna i kontoret göras, sen är det redo att tapetseras.

Bjuder på en bild av en grötätande Edvin så länge. Tur att han är världens snällaste när mamma är orkeslös. <3




Sakta men säkert!!

Nu känns det äntligen som att det händer något! Sovrummet är spacklat och slipat, redo för att få en ny beklädnad under morgondagen. Golvet är (strax) klart där inne med, så galet skönt!

Det blir så fint, så himla skönt att vi bestämde oss i sista stund för att göra det ordentligt! Tidigare låg det ett ljust golv, såg ut såhär:


Inget fel på det MEN, istället för att göra det ordentligt när man byter golven så hade de lagt dem mot den gamla golvlisten och lagt en trekantslist för att dölja springan - jätte fult! Så vi bestämde oss för att göra det ordentligt så vi känner oss nöjda. Sagt och gjort! 80m2 golv är inköpt för att få det enhetligt i alla sovrum och även gästrum.

Är hursom väldigt roligt att pyssla på, imorgon kan vi äntligen köra dit sängen också och flytta dit på riktigt! Även om det är en del kvar att göra känns det skönt att bo på plats och slippa flänga.

Har dåligt samvete för Edvin som inte får många minuters uppmärksamhet. Tur att han har världens bästa farmor som ställer upp!


Nästa uppdatering blir förhoppningsvis med en bild på det färdiga sovrummet!!

Snart helg igen..

..jag säger det än en gång, jisses vad tiden springer iväg!!! 
Nu är det snart helg igen. 
 
Vi som inte tänkt göra så mycket innan vi flyttade in, bara tapetsera sovrummet.... Jaa, idag rev vi ut golvet i sovrummet också. Det var så dåligt gjort sedan innan, golvsockeln hade aldrig varit lös utan dom hade lagt en trekantslist för att täcka springan mot listen.. Inte snyggt!! Så nu jämarns ska vi ut med alla golv i alla sovrummen! Jajjemeeen, kul kul. Det blir ju snyggt och bra iallafall! 
 
Kommer bilder snaaart! :) 

Blä för blogg.se appen!!!

Usch vad less jag blir, verkar inte gå att lägga upp bilder, och hur kul är det att blogga utan bilder?!

Edvin är tok snörvlig igen och igår hade han dessutom feber. Hoppas det går över fort!

Nu ska jag försöka pallra mig upp, äta lite frukost och åka över på åsen och fortsätta uppackningen!


Dagen D!!

Försök 3, denna gång struntar jag i bilder för appen hänger sig hela tiden då jag provar.

Dagarna bara springer iväg och jag hänger inte med! Idag har vi alltså gjort slutbetalningen och vi är nu HUSÄGARE! Jisses Amalia så spännande! Vi har kört dit ett lass med grejer, lite köks jox och dylikt, mest för att jag ska ha något att göra imorgon! Jag tänker nämligen försöka packa upp lite då. Min förhoppning är att Edvin ska sova nån timme mitt på dagen så att jag ska hinna pyssla lite. Om han tänkt samma sak återstår att se. :)

Massor av fjärilar i magen och en miljon idéer, typiskt bara att allt ska kosta så mycket, dom flesta idéerna får vi helt enkelt lämna åt framtiden.

Ska göra mitt bästa och försöka uppdatera er hur det går men det är inte direkt första prioritering att blogga som ni kanske förstår. ;)

Promenad

Äntligen lite väder som tillåter utevistelse! Har gått en promenad med svärmor och svärfar nu på förmiddagen, A tog skotern till bullmark där det är skotervisningar idag. :)

Imorgon ska vi och inspektera städningen i huset, nu längtar jag så ofantligt mkt tills vi får nyckeln och får sätta igång på riktigt!

Min lilla skrutt (som inte är så liten längre) har idag vänt sig från mage till rygg för första gången. Han har visat noll intresse för att vända sig så blev jätte förvånad när det helt plötsligt hände :)




God morgon torsdag!

Galet vad dagarna springer iväg, bara 4 dagar kvar nu tills vi får nyckeln . Att bo hos svärmor och svärfar går hittills jätte bra! Edvin verkar hittat tillbaka till sina sovrutiner och sover från 21-2, då får han mat, sen sover han till 6 ungefär och vill ha lite påfyllning för att sedan somna om till idag 8.40. Känns helt okej!

Igår städade vi ur det sista i lägenheten (dammsög och torkade golven i kök, hall och v-rum). Så nu har vi sagt hejdå på riktigt till lägenheten.



Igår var vi också ut och matade rådjuren, snacka om att dom är där och äter! Vi fyller en gång i veckan och det är alltid tomt då! Helt galet, kolla bara vad det är trampat!


Jag håller på att jobba på min förlossningsberättelse också. Så den kommer inom kort! :)

Ha en fin dag, det ska vi! :) Så galet mysigt när man tittar ut genom fönstret och man ser två rådjur komma från dungen där maten finns. :)



Update

Misstänker att mitt matförråd inte riktigt räcker åt lilleman.. Han har dom senaste dagarna (dag och kvällstid) varit riktigt missnöjd under måltiderna, precis som att han vill berätta att det kommer för lite mat.. Ikväll åt han vid 8, och vid 9 sörplade han utan problem i sig 1,2dl ersättning. Tror jag ska försöka vänja in magen hans på lite välling och gröt nu så kanske våran natt sömn kommer tillbaka också? Värt ett försök om det nu är så att det börjar sina i brösten! Godnatt! :)


En bild från igår då farmor och farfar var i stan. :) Turbo är inte alls avis!!

5 månader!

Hipp hurra för min plutt som idag blir hela 5 månader! Usch vad tiden går fort.

Så typiskt också att vi haft en jätte dålig natt. Min farmor och farfar ska ha skjuts upp på sjukan, fick ställa klockan och känns väldigt lockande att fortsätta sova då E sover som en stock! Men bara bita i och kliva upp, måste nog väcka skrutten snart också.

Sista kvällen

Känns som sagt lite vemodigt allt det här med att flytta. Så galet laddad samtidigt som det känns lite som fritt fall, hur ska allt gå?



Är dessutom lite nervös över hur det ska gå att bo hos Alex föräldrar 10-12 dagar. Edvin som sovit som en gud på nätterna har ju som sagt börjat strula lite, kommer vi väcka hela huset? Julia (A's lillasyster) ligger vägg i vägg och har ju en skola att sköta.. Tur det finns många sovrum, i värsta fall får vi flytta runt lite. Det är ju inte allt för många dar heller.

Idag gick jag och den här solstrålen på långpromenad..

Att man kan känna såhär är helt galet! Du gör mig hel! <3

Fredag

Tycker så synd om A, han försov sig idag och for för en liten stund sen.. Det finns ju inget värre! Det måste vara sämsta tänkbara start på dagen tror jag bestämt. Thank god it's friday! :)




Ikväll ska jag pausa städandet och ha ett sista riktigt fredagsmys på Mariehemsvägen 33. Imorgon går flyttlasset, skrämmande på sätt och vis. Nu lämnar vi lägenhetens trygga famn.. Ut på nya äventyr där oförutsedda utgifter kommer höra till vardagen. Är livrädd trots att jag sett fram emot den här dagen halva livet känns det som. Som Alexander sa, vi flyttade in som 3 och nu är vi 4. Det var här allt började! Konstigt hur känslorna kan välla över en..

Trevlig helg! :)

Jisses..

.. jag håller på att torka ur köksskåparna och vips låg jag på golvet! Inget brutet (hoppas jag!), bara en värkande vänster arm.. Suck! Missade ett steg på pallen. Spännande att se hur det känns imorgon, bäst att fortsätta medans ångan är uppe!

Förresten, lilleman vände sig från rygg till mage igår! Han har varit nära länge nu men igår sa det poff så låg han på mage! Han tar den krångliga vägen, han har nämligen inte vänt sig från mage till rygg än.. Toker! :)

Bloggandet

Det har inte varit lätt att hitta tid för att blogga på sistonde, jag gissar att det har något att göra med att älskade A varit ledig och hemma. Plus att vi flugit och flängt en hel del. Men börjar se ljuset i tunneln nu, om 2 veckor börjar allvaret, en riktig nystart. Jag vill börja med allt nununu! Tur jag har en karl som drar i tyglarna emellanåt när jag skenar iväg i mina tankar.. Men vi gör framsteg och äntligen är vi överens om tapeten i sovrummet! Woho! :) Även kontoret är tapeterna valda till! :) Vi är dock långt ifrån överens om vardagsrummet.. Men det ger sig nog! :)

I veckan står som ni säkert förstått packning på schemat. Första lasset går nog på tisdag kväll, då har jag tänkt rida så när vi ändå ska ut till stöcksjö kan vi lika gärna ta med ett lass ut. Imorgon måste jag ner på stan och köpa någon/några nya bodysar åt lilleman, han växer så det knakar!

Nu håller vi tummarna för en god natts sömn, har varit lite si och så med dom på sistonde. Skulle gissa att det har något med smakportionerna han fått att göra. Sen när mamman vräker i sig härligheter som coleslaw sallad innehållande både lök och vitkol så får hon skylla sig själv om det blir dåligt med sömn.. Min stackars lilla kille! Godnatt med er!

Nuu!

Inte riktigt nöjd med den här designen meeen.. Det går att kommentera iallafall!!! :)
Är så mycket just nu så jag orkar inte lägga någon energi på att fixa någon bättre mall/layout, den får duga för nu! & nu kan man som sagt kommentera igen!! :) hehe

Slut för den här gången..

Nu är det bara en dag kvar tills det är tillbaka till vardagen ingen. Nästan iallafall. Alexander ska tillbaka till jobbet igen och jag och Edvin får klara oss själva om dagarna. Vardag och vardag, än dröjer det nog några veckor/månader innan man fått tillbaka något som ska likna vardag. Nästa helg flyttar vi in hos Alex föräldrar för att bo där ca 2 veckor.. Sen har vi allt i huset som vi till fixa och ordna. Det kommer nog ta sin tid!

Är lite stressad över att vi inte har någon riktig plan.. Det som är bestämt är att taken ska målas i hall och kök innan vi flyttar in. Vårt sovrum ska också göras iordning med tapeter. Det ska vara klart innan vi flyttar in, inga större projekt med andra ord. Men sen då, senast igår ändrade vi oss om vart vi skulle sätta gästrummet, Edvins rum och kontoret.. Det känns på ett sätt skönt att vi inte känner någon brådska med att få klart allt pronto.. Då får vi en chans att flytta in och känna oss för. :)



Hittade en galet söt tapet! Dock googlade jag den och blev jättebesviken när man fick se hur det såg ut när den satt på väggen. Den blev jätte plottrig och gav inte alls samma intryck som jag fick utav en liten provbit bara.. Jakten fortsätter!

Nu ska jag återgå till att heja fram Sverige i finalmatchen, dom verkar behöva det!!

Hem ljuva hem!

Efter en veckas återhämtning och uppladdning i fjällen är vi nu hemma igen. Det är alltid med en liten sorgsen känsla man lämnar fjällen, kanske för att man inte vet hur länge det dröjer till nästa gång. Förhoppningsvis inte allt för länge denna gång!!


Nu är vi laddade till tårna inför flytten! Målet är att vara utflyttade till nästa helg, wish us luck! Har inte ens börjat packa än, men tror nog att det går relativt fort när man väl startat. :)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!