Rehab!

Nu går startskottet på riktigt, stygnen är plockade och tratten borta. Har fått en hel del tips och trix för att påskynda rehabiliteringen men några långpromenader, fotbollsspelande eller något kaninbus blir det inte än på några månader.

Min lilla prins. Sjukgymnasten tyckte iallafall att han kändes superfin med tanke på hur kort tid det ändå gått sedan operarionen. Muskulaturen är jämn och han använder benet jättebra och bara där är hälften vunnet!



Dagens projekt

Det är både och det här med att inte få sovmorgon.. Edvin tyckte minsann att det var morgon vid 7 men det tyckte inte hans mamma... Matade och gjorde allt vad jag bara kunde för att han skulle somna om igen men idag fick jag ge mig! ;)

Däremot nu så här i efterhand var det ju super bra att jag inte sov bort hela förmiddagen för jag har ju faktiskt hunnit duscha, ätit frukost, gått en liten promenad och dessutom förvandlat stolen från träfärgad till vit taadaa:


Nu är det lunchdags för sonen sen ska jag in till stan! :)

Produktiv helg

För en gångs skull känns det som vi faktiskt fått något gjort! :)
Det är nu panelat tak i både sovrum och kontor, blev suuper fint!! Ska lägga upp bild så fort taklister och golvsockel sitter på plats. Alla elementsrör är målade, det är städat och fint näästan överallt (undra hur länge till?). Gardinerna är uppsydda äntligen och vi har dessutom hunnit njuta av vädret och bjudit svärföräldrarna på mat. Dessutom vsr jag in till stan igår och rekade läget på en del affärer, här ska ut och shoppas! :)

Tack till mamma och pappa som kom och avlastade en stund idag så jag faktiskt kunde greja på lite! :)

Edvin har varit super gnällig i helgen och jag ger mig tusan på att det är några tänder på G.. Piggelin i en tygbit var både gott och skönt för tandköttet. Hoppas processen går fort så jag får tillbaka min goda och glada kille! ♥


Såhär ser det ut på våra promenader nu för tiden.. På tisdag ska stygnen tas bort och då slipper han tratten också. Försöker ta av han den då man har honom under uppsikt.. Tycker så synd om honom.


Suntag

Fick en välbehövlig sovmorgon då A klev upp med Edvin imorse, underbart!

Igår rännde jag in till stan och gjorde lite ärenden undertiden A och hans pappa panelade taken inne i sovrummet och på kontoret! Blev suuper fint!! Vilken skillnad det gör! :)

Nu ska jag kliva upp och ta vara på varje minut av den här dagens solsken! :) Ska förtränga halsontet och snuvan för här ska minsann promeneras idag!




Äntligen

Äntligen verkar det lätta av för lilleman. Ingen feber nu på eftermiddagen, såå skönt! Nu sussar han sött för natten utan massa alvedon i kroppen. :)

Skönt är det för mamma Emelie också som idag faktiskt hunnit med en liten promenad, baka bullar, haft finbesök av momme (min mormor), mormoster (min moster) och moster Maggan (min kusin, fast hon är mer som min syster).

Speciellt skönt att få något gjort efter att suttit i soffan 3 dar. Edvin har suttit klistrad i famnen och varit en riktig myskille med feber, är ingen annan stanns som dugit så mina myror i brallan har fått hålla sig i skick. Men det har ju gått bra det med! :)

Nu är det helg och jag ska unna mig några timmar på stan, förhoppningsvis utan lillskrutt. Dock har A storslagna planer på att panela tak och lista, så skrutten kanske får följa med eller umgås några timmar med mormor eller farmor. :)

Nu är det FREDAGSMYS med vin, chips och kaffe! Fin kombo va? ;)

Förresten! Jag som bestämt mig för att sluta amma dagtid fick en ordentlig skjuss då Edvin inte varit speciellt matglad de senaste dagarna. Så idag har han bara fått ersättning och gröt och jag har inte behövt pumpa något. Skön känsla! :)

NUS

Efter en dag i sömnens tecken, utan energi eller matlust bestämde jag med en knuff från 1177 att vi skulle åka in med lilleman. Sagt och gjort och nu är vi påväg hemåt.

Lite hög puls och andningsfrekvens samt sänka men inga farliga nivåer. På den viktigast frågan ang uttorkning så var det ingen fara. Han verkar ha fått i sig den mängd han behöver. Så hem med oss och vila! Dricka lite men ofta är viktigast, mat är inte lika noga. Mest troligt bara den härliga influensan som svävar men kan även vara magsjuka eftersom han har både kräkts och diarre. Håll tummarna för influensa så vi inte blir liggande i magsjuka hela familjen...

Så kan det gå! Ny dag imorgon och då tar vi nya tag! Kram på er och tack för alla hälsningar! ♡

Vård av sjuka killar

Just nu är det vård av sjuk hund och barn! Edvin är super hängig. Hög feber och hemsk hosta, farmor svängde för en stund sedan förbi med lite smaksatt dricka. Tack och lov verkar päron smaka namnam. Håll tummarna att det fort är över och att vi inte blivit drabbade av rs viruset... Mammahjärtat gråter, att det ska göra så ont att vara hjälplös.



Usch

Fy vad det gjorde ont i mattehjärtat att lämna Turbo hemma från promenaden idag.. Säger bara bli frisk fort!

Idag äe en sån dag då energon är icke existerande. Därför tänker jag nu passa på medan E sover i vagnen att lägga mig på soffan och slöa!! Trevlig måndag på er.

Bjuder på en bild från i fredags då vi var på Ikea. Myskillen som verkligen är världens snällaste! Han klagar aldrig trots mammas alla påhitt..




Hemåt!

Nu är vi snart hemma. Borta bra men hemma bäst! Efter den här starten på året finns det inget som jag ser fram emot så mycket som att få komma hem och LANDA.

På två veckor har Edvin åkt ungefär 200 mil i bil utan att klaga!!! Vad ska man säga?

KÄRLEK!!! <3



Älskade vovve!!

Så skönt att ha honom vid min sida igen, var väldigt svårt att somna igår kväll. En miljard tankar som snurrade. Mest nervös har jag nog varit för att han inte skulle vakna efter narkosen. Men tack och lov! Det gjorde han.



Nu börjar den tuffa resan tillbaka. Först måste han läka, både invändigt och utvändigt. Sedan den tuffa biten mentalt.. Men tillsammans ska vi se till att fixa det! <3

Det dom gjort alltså är att dom skålat ur gropen som knäskålen ligger i (skelettet alltså) samt flyttat infästningen till knäskålsleden hela 4mm (med tanke på hur liten han är så är det jätte mycket!)

Första delmålet är att på söndag minska smärtlindringen. Nästa blir att om 10 dar ta bort klammrena. Min älskade lilla Turbo! <3



Skam den som ger sig..

Igår vid 17 tiden rullade vi hemifrån mot uppsala.  Bortsett från ett stopp på max i sundsvall så åkte vi raka vägen, Edvin överträffade ännu en gång sin mammas förväntningar och var världens goaste och gladaste hela långa vägen. Han var vaken mellan övik och sundsvall men resten av vägen sov han gott. Framme vid 23.30, mat till lilleman och bums isäng. Edvin verkar dock trott att det var morgon vid 3.30 men det tyckte inte hans mamma... Efter att han hade surrat klart somnade han till slut om, typ vid 4.30... Klockan ringde 6 så med andra ord har det inte blivit mycket sömn inatt. Mot södra Stockholms djursjukhus bar det vid 7 och ungefär vid 7.45 börjar h-vetet. Veterinären var sjuk så dom ville skjuta på vår tid till 13.20, dom hade gjort allt dom kunnat för att vi iallafall skulle få komma eftersom vi åkt så långt. Fine, lessheten var inget att stoppa under stolen, hade ju kunnat sova massor av fler timmar! Eller tom åkt från Umeå i dagsljus. Nåja, dom skulle ta in turbo så han fick ligga får under dagen istället för i bilen. På plats, nu börjar det riktiga tjorvet. Vi tas emot av en trevlig tjej som förklarar det jag redan hört i telefon, Alexander frågar om den här tjejen hade kompetens att göra operationen. Operation? Han ska ju bara undersökas. NU mina vänner skakar hela jag, ögonen tåras och jag lyckas få ur mig nått i stil med att vi inte kört 60 mil enkel väg för en undersökning, han SKA opereras. Hon plockar med mig in på ett rum och vi försöker reda ut var var missförståndet skett - skit samma! Jag var gråtfärdig och den stackars tjejen förtvivlad. Hon går iväg en sväng och kommer TACK OCH LOV med glada nyheter. Ortopeden skulle titta på Turbo, göra en bedömning om han behövde en operation och om det behövdes så skulle operationen utföras i eftermiddag.. Lättnad! Fy farao vilken trevlig ortoped. Hon skulle minsann fixa det! <3 Så från att vara helt knäckt till att faktiskt känna en gnutta lättnad. Turbo ligger på operationsbordet och klumpen i magen är inte att leka med. Tack och lov har vi inte åkt i onödan. Nu ska jag försöka slappna av lite och fira Edvin 6 månaders dag och alla hjärtans dag <3 Håll tummarna för min prins nu, att operationen lyckas och sen när den tuffa delen börjar - rehab att det får gå smidigt och så smärtfritt som möjligt.

Häst!

Just hemkommen från stallet. Haft ett riktigt härligt dressyrpass på banan medans lilleman sov gott i vagnen brevid.

Det är så skönt att kunna gå till stallet och rida ett pass på dagen! Längtar tills det lugnat ner sig med flängande, då ska jag minsann höra med Emma om jag inte kan få ta OP en dag till i veckan.


Igår ringde dom från jobbet och funderade på hur länge jag skulle vara hemma. Ja? Bra fråga säger jag bara!! Januari 2014 är väl planen.. Fast om jag får bestämma så vill jag jobba lite helger, typ varannan/var tredje from april kanske? Sen är tanken att Alexander ska vara hemma hela juni själv, med andra ord blir det en jobb månad där. Och eventuellt en sväng till i höst. Det är inte lätt det här! Måste ta en ordentlig funderare kring detta. From mars blir Alex hemma varje fredag också - längtar!

Inte ok!

Det är inte okej att somna 22, mata 01, mata 06, vakna 08 och vara trött!! Efter en sån natt borde jag ju vara utvilad!

Har världens mysigaste lill skorv brevid mig just nu!



Alltså!!!

Jävla skit app!! Suttit och skrivit hur länge som helst och vad händer?! Jo, kunde inte ansluta till blogg.se såklart! Åh! Nån som har tips på någon annan portal som är enkel att använda från telefonen??

Hemavan

Vilken härlig dag vi haft! Trots många många minusgrader (-24) så har vi promenerat en sväng ner på byn och handlat samt ätit lunch på centrumhuset. Kallt men oj så härligt!

Bilden säger nog mer än tusen ord!

Grabbarna hade det tufft upp för skistreeten trots att vi extrautrustat vagnen med skidor. Imorgon laddar vi inför hill climb tävlingen och sedan after ski på det. Det ska börjas i tid då lilleman får hänga med på äventyr. Dags att premiär använda peltorkåporna! :)

På tal om lilleman verkar han hittat tillbaka till sina sovrutiner hyfsat iallafall! Han går i säng vid 19-20 tiden, äter vid 01 igen och sedan sov han utan avbrott till 7 för att somna om till 09.30! Peppar peppar ta i träää!



Onsdag

Halva veckan har sprungit förbi och vi har tisdag och onsdag vårdat pappan i familjen som varit hemma med feber. Han verkar dock klarat sig med den lindriga varianten och är piggare ikväll. :)

Igår kunde jag alltså njuta av en underbar ridtur medans Edvin sov hemma på bron. Så fantastiskt avkopplande och galet skönt att ta sig ut i dagsljuset!

Ikväll har vi haft semlebjudning här hemma och både min och As familj kom gladeligen och hjälpte till att äta upp dom. :) Bakade egna bullar härom dagen, går ju inte jämföra med köpta!

Nu laddar vi inför en fjällen resa imorgon med goda vänner! Håll tummarna bara att temperaturen håller sig i skick så man törs vara ute med lilleman!

Ursäkta det tråkiga inlägget utan bilder men har helt enkelt glömt fota dom senaste dagarna.

Edvin har förresten snott sig igen ikväll, från rygg till mage. Han är inte snabbast på jorden men nu verkar det lossna iaf! :)

Bakslag

Edvin har glömt bort hur man gör när man sover på natten. Har fått mata 2,4 och nu 6. Inte kul! Gissar att förkylningen har ett finger med i leken.. Som tur är har vi ingen tid att passa idag så jag hoppas vi får en liten sovmorgon iallafall!


Igår var jag och hälsade på Amanda! Vi tog en tur till hennes mamma där bland annat denna sötnos bor! 9st guldbebisar har hon, snacka om att dom kan få en att smälta! Man blir ju inte bara lite sugen. <3

Önska mig lycka till med sovmorgonen... ;)

Det slår aldrig fel..

Då man har en tid att passa på morgonen då sover minsann sonen som en stock. Mina ögon blöder så jag hade gärna gjort detsamma. Har dock prutat bort en halvtimme av förberedelsetid redan så det blir inget av! Upp och hoppa för att se vad denna dag har att erbjuda. :)

Dagarna går..

Jag säger det igen, kan någon dra ner tempot på tiden en aning?! Dagarna bara springer iväg.

Edvin äter nu ungefär en halv dl gröt till lunch och får ungefär en dl välling på kvällen. I övrigt är fortfarande bröstmjölk the real deal. Det är jätte roligt att det händer så mycket men på samma gång får jag ångest över att det går för fort. Min lilla kille börjar bli stor! Han har fått grym koll på finmotoriken och plockar utan problem upp tutten och sätter den i munnen. Kex är inte heller några problem längre, tidigare mosade han sönder dom men nu tar han lätt upp dem från bordet och in i munnen. Mumma!



Idag har jag fått tapeter inne på kontoret också! Han kan bara han vill min fina A!


Nästa delmål är golv! Hoppas vi hinner göra det imorgon så jag får börja möblera. Måste införskaffa ett skrivbord och sen skulle jag vilja ha en skön fåtölj dit in.. Ingen som sitter på en som vill få ett nytt hem? :)

Just nu ligger jag på soffan med ett glas rött och bara mår! Känner mig glad i hela själen och jag är så oerhört tacksam för allt som gör mitt liv komplett. Tacksam för världens finaste familj. <3

Skickar en hälsning till fina Göte som inatt somnade in.
Tack för alla härliga minnen och berättelser du delat med dig av! Äntligen får du återförenas med din älskade, som du längtat. Jag hoppas du hälsar med dig, och se nu till att vila i frid! <3


Post!

Hur ofta får man ett vanligt hederligt blev i brevlådan? Typ aldrig! Men imorse då jag hämtade in gårdagens post så låg betytt där, adresserat till mig dessutom! Till råga på allt så var det nånting i det också, alltså något annat än papper!


En nyckelring! Inte vilken nyckelring som helst heller som ni ser! Skrattade gott och konstaterade snabbt att den måste komma från Edvins farbror Patric som är ett stort Chelsea fan! Ett samtal senare konstaterar jag att det inte var från honom, så nu är jag som ett stort frågetecken - vem sjutton är avsändaren?! :D

Så fruktansvärt..

..jobbigt min prins har haft det/har det. Dumma dumma vaccin som gör på detta vis! Het som en kamin och fullständigt okontaktbar emellanåt. Har fallit många tårar ner för både mina och Edvins kinder inatt. Jag hoppas innerligt för er som inte tagit andra dosen att ni slipper gå igenom det här. Så fruktansvärt jobbigt att se de små lida. Tack och lov har alvedonen hjälpt oss ett par timmar inatt och nu efter att han varit jätte ledsen från 6.15 till 7.15 så fick han en till supp och har nu somnat om igen.. Usch och fy! Ska lägga igen ögonen en stund själv också, jag ska ju och fika med några mammor i eftermiddag håll tummarna att febern är bortsprungen när vi vaknar igen!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!