Full rulle!

Trots full rulle idag så har det varit en super härlig dag! Allt har klaffat perfekt med matningar osv, så underbart!

Var jättemysigt med en fika med andra mammor och bebisar också!! Edvin var äldst och störst, tänk vad tiden går fort! Jag kan inte ens relatera till att han en gång varit så liten som lilla Milou var, 3 veckor och blott 3800g.. Edvin är en tungviktare i jämförelse! Ca 6400.. Haha, super mysigt var det iallafall och ser fram emot fler gånger! :)

Nu sover lilleman så jag och pappan ska smita ner i bastun :) Dagens storm har slagit rot i ryggraden och hurven vägrar släppa taget! Trevlig helg! :)

Full rulle!

Igår var det verkligen full rulle hela dagen! Massa besök av härliga vänner. Till att börja med gick jag och Petra en promenad med vagnarna + hundarna, sen följde hon med in till oss. Fikade och då kikade carro och sixten in en sväng, kort efter hon åkt kom Malin och Mattias. Petra fick bekanta sig med många ;P Sjukt trevligt iallafall! Fick dock köra hem alla då Alex kommit hem från jobbet, vi hade ju nämligen lovat att äta middag ute i stöcksjö så vi var själva tvungna att åka..

Idag är det också full rulle! Då vi sov här i stöcksjö så tog jag vovven och lilleman på en promenad till stallet på morgonsidan. Nu ska vi göra oss iordning för att hämta min farmor och farfar på sjukan för att sen rulla ner på stan för att fika med ett mammagäng! Fullt ös med en massa trevligheter! :)

Torsdag

Jisses vad fort veckorna går! Dagarna springer iväg och det märks verkligen på lilla E att det händer saker hela tiden. Han kommer nog vilken dag som helst vända sig från mage, han pratar konstant och älskar när man "slår lock" på hans mun så det låter mamamamamama ;D Sån fantastisk känsla nu när man får sån otrolig respons! Älskade lilla barn, att sån här kärlek går att känna! <3

Igår var prästen här och vi gick igenom alla detaljer inför dopet, det känns super! Prästen kändes verkligen kanon bra också! En yngre jordnära kille, ingen äldre surgubbe som har sina principer, det var vad jag hade förväntat mig så det var jätte skönt att fallet inte var så! Nu återstår bara att övetala Julia att sjunga! :)

Matbord

Var förbi en sväng på EM idag för att kolla vad en tilläggsskiva till vårat matbord kostade. 795:- för 50cm extra, jag blev lite snål. Med tänke på att två extra skivor till ett ekbord på rusta kostar 499:-, kändes det i dyraste laget (nackdelen med att jobba på ett lågpris företag)! Alex tycker som vanligt jag är snål, som han sa idag "gör de billigare själv då!", det gav mig en idé.. Skivorna från rusta är i rätt bredd, men pinnarna som ska hålla i skivan är felplacerade. Det tål att undersökas om dom har rätt storlek, pinnarna alltså, om dom har det är det ju bara flytta dom så dom passar hålen i vårt bord! Återstår bara undersöka om det fungerar i praktiken också! :)

Har idag varit och hälsat på dom här trollungarna!

Så skönt att få prata av sig lite med bästa Amanda!

Ikväll fick jag svart på vitt att min lilleman vill ha mer mat än jag har att tillgå på kvällskvisten. Efter att ha ammat 18, 20, 21 och 22 och han inte var riktigt nöjd alltså, då bad jag Alex göra iordning en flaska ersättning, 80ml ersättning fick han i sig trots att han ätit alltså typ konstant hela kvällen.. Kändes otroligt skönt på ett vis att han nu verkar kommit underfund med både flaska och ersättning då jag bevisligen inte har tillräckligt med mat att tillgå. Känns sisådär att jag inte har tillräckligt, men om jag får stödge lite på kvällen så ska det nog gå bra. Huvudsaken är att han får äta det han behöver och vill ha! <3

Julfest!

Igår lämnade vi bort lilleman för första gången.. Det har kännts lite gruvsamt med tanke på att han inte velat ta flaskan innan.. Men oj så bra det gick! Jag hade kämpat med att pumpa ut bröstmjölk så det skulle finnas två måltider, har nämligen inbillat mig att han inte tycker om smaken på ersättningen vi testat med tidigare. Sagt och gjort lämnade vi Edvin hos sin farmor och farfar och åkte iväg på julfest på Nolia. Det låg och gnagde i bakhuvudet hur det skulle gå med matningen så jag skickade ett sms och kollade läget, då hade han ätit och låg och sov! Vilken känsla! Hade hur som helst super trevligt, god mat, bra underhållning och trevligt sällskap! Att dessutom lyxa till det med lite vin var inte illa! :)



Edvin sov när vi kom hem och vaknade inte förrän 7 imorse! Ett väldigt bra kvitto på att allt gick bra igår. :)

Fredagsmys!

Postkodmiljonären och en godisskål, en sovande bebis och mysig karl. Kvalitétid! (Å då passar jag på att blogga??!) Har så mycket jag skulle vilja ventilera ut men verkar vara lugnast att bara hålla truten för att undvika missförstånd. Suck.En bild från promenaden imorse, något jag definitivt inte kommer sakna efter flytten är bussbacken!!

Finmotorik

Edvin övar fin motoriken med sin nya larv! Han fick så fina paket igår, en räv med speldosa, en liten ormskallra, en super fin larv med massa fina färger och finesser. Allt detta av hans mormors kompis! Så himla gulligt! Och som om inte det räckte så fick han ett helt set med kläder av sin mormor också! Body, byxa, sockar och en dregglis!! Han blir inte alls bortskämd......




Sömn

Lilleman sover verkligen som en gud på nätterna. Från 23-06 sover han utan mat avbrott. Ibland får jag kliva upp och stoppa in tutten men det kan jag leva med ;) Tyvärr verkar vi ha snurrat dygnet lite tokigt, han är nämligen super go på kvällarna och vill inte slå igen sina fina blå före 23.. Det här resulterar ju då i att vi sover länge på morgnarna istället - igår till 10.20!!! För mig som alltid varit morgon människa blir det här helt tokigt! Jag somnar sällan före 12 och är jätte trött på morgon sidan..

Är det för tidigt för att kunna påverka sömnen på dom små liven? Borde jag kliva upp vid 6 tiden och börja dagen då istället för att mysa ner honom i sin säng och mig i min? Jag tänker att det kommer bli jobbigt med kvällningen i framtiden om han vänjer sig nu vid att somna vid 23 istället för 19-20... Hur skulle ni göra?




Projekt

Idag påbörjas projekt "inte sova bort hela dagen". Så istället för att sova så tänkte jag baka en långpannekaka. Typiskt bara att jag har alla ingredienser utom kokos hemma.. Lets go torsdag!

Smygstart!



Bara för att jag är så ivrig på att börja packa så tog jag upp julgrejerna från källaren.. Så igår hängde jag upp lite julgardiner och fixade. Mysigt värre! Har nu börjat operation flyttpacka också. Det ska börjas i tid! :)

Hjälp mig orka.

Gjorde precis samma sak som igår, lyckades fippla bort ett långt inlägg!!!! Lessheten, nåja.

För att göra en lång historia kort, det är så galet mycket som händer i våra liv nu att jag kom på mig själv att tänka "Jag längtar tills i februari, då kan man lägga allt det här med födelsedagar, dop, jul, nyår, packning, städning och flytt bakom sig. Då kan man bara blicka framåt och få skapa en miljö i huset som man trivs med." Lika snabbt tårades ögonen då jag inser att Edvin är 6 månader i februari.

Det må vara mycket just nu, och det må vara frustrerande men jag måste komma ihåg att Edvins barndom aldrig mer kommer igen. Jag får inte glömma ta vara på dagarna så enkelt är det. Andas, pausa, det lönar sig inte att stressa igenom det här. Jag har lovat mig själv ikväll att tagga ner. För Edvins skull.






Men å!

Hade just skrivit ett långt inlägg om det här med sömn men hittade av bakåtknappen istället för publicera, så det får bli en annan gång! Nu är det verkligen dags att försöka sova. Natti!

Skrattfest!

Lite ost och kex, besök av Jonas och Matilda och en oerhört glad unge som bjöd på skrattfest gjorde verkligen min fredag kväll igår. Så otroligt trevligt. :)



Fortfarande, nån av er andra blogg.se användare som vet ur man får bilderna rättvända??! Ibland blir det rätt men oftast fel.. Suck! Kanske finns någon som vet hur man byter ut trasmattan i överkant också? Önskar jag anammat html kodningen bättre i mina ungdomsdar (ha, ha) jag var ju haj på det ett tag men nu minns jag fasen noll! Inte lätt..

Idag blev det en promenad i stöcksjö, ett stopp i stallet och ett stopp hos Anna och Gabbe som är i full färd med att packa upp. Dom håller på att flytta in i huset bredvid vårt ;D Dom ska nämligen hyra det på obestämd framtid - sjukt kul! :)

Nu sitter jag i bilen påväg till ostnäs, bror och hans tjej ska nämligen bjuda på middag! :)





Fredag

Underbara fredag! Idag har jag och Edvin tagit det piano, städat undan efter gårdagens kalas, tog en promenad och gjorde bort lite ärenden. Nu har vi just städat bort middagen och inväntar främmande.

Trevlig helg!! :)


Äntligen!

Äntligen, äntligen och äntligen!!!

Äntligen!!!!!! Kan fortsätta hur länge som helst! Det känns helt overkligt, att huset vi la ett bud på i våras, äntligen blir vårat! Och vilken bergodalbana det varit den senaste veckan! Från att varit helt bortglömt, till att dyka upp igen, och när vi tillsist bestämt oss, dyker det upp en till budgivare, helt galet! Vad är oddsen liksom? Känns overkligt men nu är det på riktigt, beslutet är taget, huset är borta från hemnet och på tisdag ska 10% betalas och papper ska skrivas! Efter årsskiftet nån gång blir det vårat! Vårat HUS! Efter något som känns som ett evigt letande känns det helt underbart! A som varit lite skeptisk har totalt vänt och känner sig superladdad, precis som jag. Ja gott folk, ÄNTLIGEN!!

Tankarna landar ändå hos våra goda vänner som också letar hus, om än dom lever o mår gott i deras lägenhet vet jag hur stark deras längtan efter ett hus är! Vore så oroligt roligt att få dela den här glädjen och känslan med dom, så jag ber och hoppas, att deras hus snart dyker upp också!



Nu är det sov dags och ska bli spännande att se om det blir tredje natten i rad utan nattmatning eller vad vår underbara lilla kille tänkt sig. :)


Stöcksjö, here we come!!




Ber om ursäkt för den dåliga bild kvalitén..

Plötsligt händer det..

.. att jag fått ett jobberbjudande? Att Edvin vänt sig? Att vi hittat ettt hus? Att Turbo ska få en polare? Att allt gällande lägenhetsförsäjlning gått i stöpet? Jaa, vad är det som händer? Tänker behålla det för mig själv en liiiiten stund till. Tids som nog mina vänner får ni veta, inväntar bara ett mail...
 
 
 
 
 
 

.

Plötsligt händer det!!!

Kärlek

Plötsligt händer något helt oförberett och livet förändras drastiskt. Var rädd om varandra, ta aldrig något förgivet, lev i nuet och snåla aldrig med kärlek och uppskattning.

Idag är det ett år sedan Peder förlorade sin fru, Rebecca och Fredrik förlorade sin mamma och min mor förlorade sin bästa vän. Tankarna har idag varit hos er, och
alla andra utav A-C's vänner och familj. Ett år av saknad. <3



Ps. Varför vänder den här appen på mina bilder för?? :( ds



BAAM!!

För er som inte fattat ett skit av mina tidigare inlägg kan jag nu berätta att... Lägenheten är SÅLD!
I mitten på januari är det hejdå Mariehem..

Då var det bara det här med vart vi ska ta vägen... Det ordnar sig, det kommer lösa sig tillslut. Positivt tänkande som gäller här!


Wow!

Edvin har klarat sig helt och hållet från nattamning i natt! Han fick mat vid 22 tiden igår, somnade vid 23. Vid 04 började han gorma en del så jag var upp och gav han tutten 3-4 gånger sen vips så sov han!!! Snacka om chockad mamma! Väldigt skönt må jag säga! Nu återstår att se om det var en tillfällighet eller ej. :)

puss på min gullunge!



Varför blir bilderna sneda?? Blogg.se appen funkar si så där måste jag säga.. Men än sämre funkar den i vanliga webbläsaren via telefon.. Inte bra! Jag som fått sån fart på bloggandet :)


No where to go!

Den lugna "det löser sig" känslan är som bortblåst... Tankarna virvlar runt likt löven en blåsig höstdag.. Har vi verkligen tänkt efter? Var det här beslutet så jäkla smart egentligen? Tusen frågor som är omöjliga att ge svar på nu, bara försöka hitta tillbaka till "det löser sig" tänket och känna lugnet..

För allt löser sig väl med tiden va?

Nervös!

Känner mig just nu som ett litet barn på julafton, spänd, förväntansfull och toknervös!






Missnöjd kille :(

Stackars liten har fått feber efter vaccineringen idag.. :( Det enda som riktigt duger är att mysa i famnen <3




Slappar dag!

Vi var tidigt uppe för ett besök hos BM klockan 9. Lilleman växer så det knakar, 60,5 cm lång och 6320g!! Han är inte så liten längre. :)

Det var dags för de första vaccinet också. En spruta i vardera ben, han skötte sig jättebra och det var inte alls så jobbigt som jag förberett mig på.

Iväg på promenad med hunden efter det och på Ica för att handla lite bakingredienser. :)

Väl hemma igen gick luften ur både mig och liten. Vi tog en powernap från 13 - 15.30. Ooops!! Så kan det gå! :)

Nu är iallafall saffranslängderna strax påväg in i ugnen, känns skönt att jag fått nått uträttat idag iallafall! Trots att vi sov bort hela dagen i princip.. :)

Rastning av pappan

Pappa Alexander har fått göra av med lite överskotts energi ikväll.



Trots ett långt morgonmys har vi hunnit med en hel del. Varit ner på stan där Alex överraskade med att köpa mig en ny jacka! Vi sprang på den på stadium, ordinarie pris 2799, nu 999!! Sen hade man 100kr rabatt för varje 500 man handlade så slut priset blev 800. Tack underbara älskade! :-) Sen fika hos mor och far, uppvaktat min pappa på farsdag. Nu har vi ätit en god middag i stöcksjö och det nalkas tårta... Smasken!!

Farsdag

Idag firar vi alla världens pappor! Hipp hurra för er! :)

Jag och Edvin var på stan igår och handlade en farsdagspresent till pappa Alexander. 2st whiskyprovar glas blev det.





Nu ligger vi hela familjen och myser efter lite frukost på sängen. Inte alls så tokigt! <3

Travvinst!

Förra lördagen köpte Alexander en Harry Boy till V75 - trodde han! Det visade sig att han spelat på V86, ett lopp som gick i onsdags. Besvikelsen som infann sig i lördags kompenseras upp med glädje igår då det visade sig att han fått 6 rätt och 500 spänn i vinst! Inte fy skam det inte!

Trevlig lördag kväll på er! :)

Dop

Vi är som vanligt inte så bra på att ta tag i saker och ting, just den här gången rör det dopet! I måndags beställde vi inbjudningskort och idag dök dom upp i lådan! Bilden blev tyvärr väldigt mörk men, blir så ibland. Roligare att satsa ordentligt på tack kort sen istället :) Dit med adresser och iväg med dom fortast möjligt! På måndag hoppas jag dom ramlar ner i lådan hos alla inbjudna!



Det blir ett litet dop med familjen i Helena Elisabeth kyrkan. Alla Alexander syskon har haft prästen som konfaledare och trivts jätte bra med honom så det känns toppen! Nu återstår bara att bestämma lite detaljer som sång, diktläsning osv. Måste komma ihåg att be min moster plocka fram dopklänningen också.. Hoppas den passar!

Det är verkligen mycket som händer hos familjen Johansson/Stenmark just nu! Längtar tills jag dela med mig av allt. :)

Nu har jag bestämt att det blir en officiell blogg det här, är ju bra mycket roligare med läsare faktiskt! (Om nu någon orkar hänga med i mitt vardagliga dravel dvs)

Om och om och om igen..

Så kul att jag hittade igen den här påbörjade bloggen! Jag vet inte hur många försök till att blogga jag gjort, glömmer som bort efter ett par dar..

Kanske finns motivationen nu? Som nybliven mamma och ständig tillgång till Internet via telefonen kanske det är lättare. Tiden får utvisa!

Mina tidigare bloggar har alltid varit hemliga också, kanske blir det roligare om man delar med sig?

Tjaa, ska suga på karamellen en stund tror jag! Så kanske jag delar med mig av tankar och onödigt vetande så småningom
!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!